dimecres, de gener 29, 2014

LA MODA DELS 60


De sempre m'ha agradat la moda i estar al día de les tendèncias. Penso que la moda no és més que un reciclatge constant d'estils i peces que al seu dia van influir molt.
Totes les generacions han tingut una certa influència però cap podrà igualar la dècada dels 60. Els 60 van ser uns anys de revolució cultural i social, d'activitats polítiques i de grans canvis en molts països. El moviment "hippie" i les diferents tribus urbanes com els "rockers” o els “Mods” van fer que la moda canviés radicalment. Els  dissenyadors van començar a crear moda sense reprimir-se. Mary Quant, la dissenyadora britànica, va crear la peça de roba mes moderna de l'època, la minifaldilla, amb la model del moment Twiggy,  el dissenyador Yves Saint Laurent  va posar de moda els pantalons de campana. Estampats vius i molt variats, vermells, roses forts o grocs per vestits o faldilles. L'aparició dels Beatles també va tenir una gran influència a la moda, fent populars les jaquetes abotonades, "Nehru".   

Els "hippies" es converteixen en un element bàsic dels 60, camisetes tenyides, texans de campana, també l'estil de la Jacqueline Kennedy per les que buscaven  un cert aire sofisticat, va influir en la moda dels 60. Els 60 van marcar tendència i els dissenyadors van començar a fijar-se amb el que es portava al carrer per crear les seves col.leccions? Sabates, bolsos i complements: les sabates continuen en alça, pero les botes altes i com més altes millor, seran les reines dels 60. Pel que fa a bolsos, al 60 parlem  de bosses grans, i sobretot parlem  del naixement del "Birkin",  dedicat a la cantant  Anglesa Jane Birkin. Diuen, que es van trobar amb el president de la firma Hermés, durant un vol i que ell es va oferir a dissenyar-li un bolso, com ja havien  fet amb la Princesa Grace Kelly. Ella  li va fer el dibuix del que seria el seu bolso ideal  i.... Voilà! Ulleres grans i amb  formes ovalades, i que tapen casi tota la cara. La lliberació de la dona comença també als anys  60  i la prova n'es el bikini, que es va fer molt popular a als Estats Units i a Europa.


Benvinguts  a la màquina del temps!!!

VESTIT ESTAMPAT 
                
                    TWIGGY, Amb jaqueta abotonada "Nehru"




BIRKIN D'HERMES
KELLY D' HERMES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada